Blauwstaart

Blauwstaart

dinsdag 23 juli 2019

VLINDEREN IN DE OMGEVING VAN AROLLA


Na een heerlijke nacht rust , stonden we vandaag wederom vroeg op om zoveel mogelijk van de dag te genieten. Met twee bizarre dagen van gisteren en eergisteren , besloten we vandaag even wat rustiger aan te gaan doen en in de omgeving wat te gaan vlinderen.  Na een lekker ontbijtje en een bakkie koffie/thee gingen we naar de overzijde van de camping waar we eerder deze week bij de vele alpenweides honderden vlinders zagen vliegen. Nu dat het nog vroeg was zou het kunnen zijn dat vele vlinders nog hangen te slapen aan de grassen of bloemen waar je natuurlijk mooie foto's van kan nemen. Eenmaal daar aangekomen was het zonnetje ook aardig aanwezig en de warmte nam al snel toe, daar mee waren toch bijna alle vlinders aan vliegen. Vol goede moed gingen we opzoek naar de vlinders. Maar gezien dat het er zoveel waren en zoveel soorten, moesten we eventjes bij komen van al het vlinder geweld. Wat was dit bizar, echt honderden vlinders zag je over en weer vliegen het was een walhalla voor menig vlinder liefhebber. Na enig tijdje alles bekeken te hebben wisten we waar en welke soort we konden fotograferen. Honderden foto's werden gemaakt en tientallen soorten kwamen langs, de een nog mooier dan de ander. Deze plek is echt fenomenaal het uitzicht, de omgeving, vogels, vlinders en de vele bloemen en kruiden, wat een paradijsje. Je kan hier dagen vertoeven zonder je te vervelen.
Door kijk vanaf een van de alpenweides.

Door kijk richting de Mont Collon.

Met vrijwel drie kwart van de dag zijn we opzoek geweest naar vlinders in de alpenweides en langs de rivierbeding. Regelmatig kwamen we niet op de soort vanwege dat die weg vloog of vervlogen eruit zag. Maar ook soorten die we ondanks het goede vlinder boek nog steeds niet op naam gebracht krijgen, het determineren blijft een kunst net als het fotograferen. De warmte werkte ook niet mee, maar ondanks alles was het echt genieten.
Alpenhooibeestje / Coenonympha gardetta

Oranje bonte parelmoervlinder / Euphydryas intermedia

Kommavlinder / Hesperia comma

Apollovlinder / Parnassius apollo

Zilvervlek / Boloria eu phrosyne

Titania's parelmoervlinder / Boloria titania

Alpenparelmoervlinder / Melitaea varia

Spiegeldikkopje / Heteropterus morpheus

Roodspikkeldikkopje / Pyrgus cirsii

Gewone glanserebia / Erebia cassioides

Veenbesblauwtje / Agriades optilete

Zwartblauwtje / Eumedonia eumedon

Kroonkruidblauwtje / Plebejus argyrognomon

Vals Heideblauwtje / Plebejus idas

Dikkopjes/

Morgenrood / Lycaena virgaureae

Bruine vuurvlinder / Lycaena tityrus

Met al het vlinder geweld in de omgeving waren er ook wel vogels die we hoorde of zagen al hadden we er weinig tot geen aandacht aan besteed. Soorten zoals Matkop, Kuifmees, Zwarte mees , Glanskop, Notenkraker , Goudvinken, Kleine Barmsijzen en een gave Drieteenspecht.  Net als vorige dagen was dit wederom een schitterende succes volle dag. Met recht een van Europa's beste vlinder gebieden je kijkt echt je ogen uit naar al die fladderende beestjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten