Blauwstaart

Blauwstaart

donderdag 19 november 2020

SNEEUWGORZEN OP DE MAASVLAKTE

 

Op het programma vandaag stond de Maasvlakte Maasmond. Ik had eerder gezien dat er weer een Sneeuwgors was gemeld bij de monding van de Maasmond en besloot er naar toe te gaan. Het weer voor vandaag zag er niet roos kleurig uit wel wind, regen met dikke bewolking. Maar goed je moet er iets voor over hebben , we zitten nog steeds in de herfst periode en dat bekend regen, wind en bewolking met hier en daar een zonnetje. Eenmaal bij de Maasvlakte aangekomen begon mijn struin tocht langs de struiken en blokken van de Maasmond. Er zat niet echt veel , hier en daar vloog een Oeverpieper en een Witte kwikstaart. Ook een van de lokale Kuifaalscholvers zat verder op op de blokken en in de papegaaienbek zwommen een twee tal Grijze zeehonden. Al turend over zee zag ik iets in mijn oog hoeken opvliegen bij de blokken langs de buitenste rand. Inmiddels begon het ook hard te regenen, helaas had ik mijn regenbroek in de auto laten liggen en was binnen een aantal minuten best nat geworden. Gelukkig duurde de bui niet lang en kon zo mijn zoek tocht naar de opgevlogen vogel weer hervatten. Met wat speur werk vond ik eindelijk de vogel terug , het was een Sneeuwgors. Hij zat tussen de blokken, met wat geduld zag ik hem er uit komen en deze had twee andere vriendjes bij zich. Totaal drie Sneeuwgorzen, dat is mooi.  Beetje bij beetje begonnen ze lekker te scharrelen op het talud grenzend aan de gras strook. Na verloop van tijd kwam ze zelfs richting mij gescharreld en op nog geen paar meter genaderd.  Heerlijk , wat een schitterende vogels zijn die toch. Inmiddels begon het opnieuw te regen maar dat deed me niks en zeik nat zat ik deze mooi soort van zeer dicht bij te bewonderen. Maar ook nu weer was de regen bui kort en krachtig , en zelfs nu zag ik zonnen stralen door komen in de dikke bewolking. Maar helaas te vroeg gejuicht, ik moest het doen met dikke regenachtige bewolking. Toch kon ik aardige foto's nemen van deze schitterende vogels die zelfs op hun gemak gingen poetsen en zelfs slapen. Na vele mooie foto's was het tijd om deze vogels te laten gaan en naar huis te gaan. Ondanks dat hoeveelheid regen , wind en bewolking, toch een voldaan gevoel met mooie foto's van een drie tal Sneeuwgorzen. Het was allemaal niet voor niks. 

Sneeuwgors / Snow Bunting / Plectrophenax nivalis.

Sneeuwgors man / Snow Bunting / Plectrophenax nivalis.8 opmerkingen:

 1. There are three Snow Buntings near here last week. It is few years since I lay on my belly for pictures of this species. You worked hard for your photos Chris. They are all super shots.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Phil, they are beautiful birds that you cannot get enough of. regards

   Verwijderen
 2. Unas fotos espectaculares del Plectrophenax nivalis, me han encantado. Espero que este invierno cuando llegue el frío pueda disfrutar de esta especie en mi área de observación. Enhorabuena por las fotos, saludos desde el norte de España.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gracias,German dados los números aquí a lo largo de la costa, es casi imposible que se crucen en su camino. Espero que puedas fotografiarlos bien cuando estén allí. Saludos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Drie op een rij. Dat maakt het trotseren van het prutweer het meer dan waard. Je Mongoolse pieper-foto was ook niet slecht... (op waarnemin.nl). Schrijf je daar ook nog over.
  Gr. Peter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Peter, is idd zeer de moeite waard. Die Mongoolse pieper was echt super en met foto's erbij. Ga aankomende week nog een paar blogs maken met oa de Mongoolse pieper en Zeearenden.

   Verwijderen
 5. Wonderful post
  really nice
  i enjoyed this
  For more information dial Paypal Nummer

  BeantwoordenVerwijderen