Blauwstaart

Blauwstaart

zondag 8 januari 2017

RONDJE STELLENDAM EN BROUWERSDAM


Na heerlijk uitgeslapen te hebben , besloten we s'middags  te vogelen bij de Brouwersdam en Stellendam, gezien dat er veel soorten gezien werden konden we er een mooi rondje van maken. Bij de buitenhaven van Stellendam vonden we een mooie 2e jaars Pontische meeuw die tussen de Zilvermeeuwen zat op de steiger. Deze liet zich leuk fotograferen. Ook diverse Steenlopers zagen we rond scharrelen langs de water zijde, altijd druk in beweging op zoek naar lekkere hapjes.
Links Zilvermeeuw en rechts Pontische meeuw.
Pontische Meeuw.
Links Pontische Meeuw, rechts Zilvermeeuw.
Pontische Meeuw.
Pontische Meeuw, en Zilvermeeuw.

Na deze leuke meeuwen soort gefotografeerd te hebben , zijn we naar het zuiderdiep gereden waar veel Topper eenden moeten zitten. Deze locatie ligt aan de andere zijde van de haven. Maar vanaf die zijde konden we geen Topper eenden vinden en besloten we om te rijden en via de andere zijde te gaan kijken. Best kans dat ze in het andere stuk zwemmen. Daar aangekomen werden we idd beloond , daar zwommen ze.  Samen met vele Tafeleenden , Kuifeenden, Krakeenden en Wilde Eenden in een grote groep. Door een paar gakkende Grauwe ganzen waren ze alert, maar met veel beleid konden we wat dichter bij komen en ze mooi fotograferen.
Een paar Wilde Eenden met diverse Topper Eenden mannen en vrouwen.
Tafeleenden met Topper Eenden en op de achtergrond een paar Krakeenden.
Topper Eenden , Tafeleend en Kuifeend.

Wilde Eenden en Topper Eenden.

Vanuit hier besloten we door te rijden naar de Brouwersdam, daar werden al veel soorten waar genomen. Binnen 10 minuten waren we daar en zagen dat het behoorlijk druk was met andere vogelaars. We konden gelijk hier een aantal gave soorten in koppen zoals een Roodkeelduiker, Zeekoet, IJsduiker en drie Parelduikers. Het zijn niet de minste soorten die je kan zien. Met regelmaat zagen we een aantal Parelduikers bij elkaar zwemmen wat een schitterend gezicht opleverde met de donkere zee. Na verloop van tijd zagen we ook de zeer zeldzame Zwarte Zeekoet die hier al een tijd rond zwemt. Wel ver weg maar leuk te zien door de scoop.  Zo was ons middagje aardig gevuld met schitterende soorten die je niet dagelijks ziet.
Parelduikers.



 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten