Blauwstaart

Blauwstaart

maandag 2 januari 2017

EERSTE VOGEL DAG VAN HET JAAR 2017

 


De eerste vogel dag van het nieuwe jaar 2017 ben ik samen met Annemieke en krullenbol Peach op pad gegaan . Op weg naar de Brouwersdam zijn we eerst naar de zeldzame gemelde Aziatische Goudplevier bij Goedereede gegaan, daar aangekomen waren we niet de enige die deze vogel graag wilde zien.  Helaas zat de vogel te ver weg voor een foto maar konden we hem wel redelijk goed zien. De eerste knaller is binnen van die jaar, voor Annemieke was het een lifer dus extra mooi was het jaar begonnen.  Vanaf hier zijn we door gereden naar de Brouwersdam . Bij aankomst zagen we meerdere mooie soorten waaronder Steenlopers, Drieteenstrandloper, Brilduikers en Zilverplevier. Na meer speur werk kwamen al gauw meerdere soorten naar voren maar deze zaten helaas te ver weg. De Roodkeelduikers en een gave Parelduiker lieten zich niet dicht bij bewonderen. Ook kwam er in eens achter de dam vandaan een IJseend vrouwtje zwemmen maar ook deze was niet van plan om eventjes over ons te komen poseren. Toch in vrij korte tijd al gave soorten gezien. Langzaam door rijdend richting de spuisluis kwamen we nog meer mooie soorten tegen waaronder vele Kanoeten die heerlijk in het zonnetje liepen te foerageren op de droog gevallen randen. Hier maakte we gelijk gebruik van om deze eens mooi te gaan fotograferen. Samen zijn we lekker langs de rand gaan zitten en op ons gemak de mooie Kanoeten vast te leggen. Ook zaten er een aantal Paarse strandlopers tussen die heerlijk aan het badderen waren. Heerlijk genieten van de steltlopertjes die zich niks aan trokken van ons. Hier bij maakte we tevens gebruik van de kleine plasjes die er nog waren om mooie spiegel effect foto's te maken.


Na heerlijk genoten te hebben we deze steltjes zijn we weer verder gegaan naar de sluis om te kijken of we daar de zeldzame Kuifaalscholver konden vinden. Deze zit hier al geruime tijd en was iedere keer best mooi te zien. We hoefden niet lang te zoeken ,we zagen hem eerst leuk zwemmen in de sluis monding en hij ging later op de sluisrand zitten tussen de gewone Aalscholvers. Heerlijk uitbuiken van de vele vis die hij gevangen had . Dit gaf ons weer een mooi moment om hem vast te leggen op foto. Best leuk om te zien wat voor verschil er tussen zit vergeleken met de gewone Aalscholver.
Tussen al deze grote visser zat er ook een kleinere visser tussen , het IJsvogeltje. Over verschillen gesproken, van de aller grootste tot de aller kleinste. Helaas waren de foto's niet goed gelukt om deze ook te plaatsen, volgende keer beter. Vanaf hier besloten onze vogel dag af te sluiten en naar het strand toe te gaan . Want we waren ten slotte met zijn drietjes , ook krullenbol Peach is erbij.  Heerlijk om je dag zo te combineren, vogelen en te gelijk met de hond erop uit. Het is ondertussen een vogel hond geworden en het beesie heeft al vele bijzondere soorten mogen zien op onze vogeltripjes. Iedere keer dat we met het beesie op pad gaan zoeken we locaties op waar we lekker met haar kunnen rennen en spelen, dubbel genot.  Tijdens de wandeling besloot ik eens wat actie foto's te gaan maken van Peach. Met een balletje gaat dat met haar altijd wel goed komen.

Gelukkig voor de aankomende buien nog wat mooie plaatjes kunnen maken van  het beesie.  Op de terug weg wandelend naar de auto zagen we de bewolking steeds dichter bij komen , en op het moment dat we in de auto stapten begonnen het te gieten.  Ook konden we hele mooie regenbogen zien soms ook dubbele. Wat een schitterende dag was dit, soorten rijk kwa vogels, top foto's en een heerlijke wandeling met een mooie terug rit met veel regenbogen.

1 opmerking:

  1. Was zeker een mooie dag, de foto's zijn super geworden Peach vind het heerlijk om mee te gaan....onvermoeibaar en altijd blij:-)

    BeantwoordenVerwijderen