Blauwstaart

Blauwstaart

zondag 5 februari 2017

POLDER DELFLAND


Zondag middag brachten wij een bezoekje aan de polder Delfland, deze polders zijn een groot verschil vergeleken met onze polders op Voorne.  De polders bij ons op Voorne worden graslanden te droog gehouden en er is veel agrarische verbouwing.  Ook moet bij ons alles zo strak als een biljard laken erbij liggen en zijn er haast geen boerderijen die fruitbomen hebben staan . Dit alles is een groot verschil met het gebied Delfland waar de gebieden veel natter zijn wat meer diversiteit aan vogels brengt en dat bij heel veel boerderijen en land huizen fruitbomen staan waar dan ook veel mooie Steenuiltjes te vinden zijn die graag in fruitgaarden leven. Ondanks dat de twee gebieden niet ver van elkaar liggen en alleen gescheiden worden door de Nieuwe Waterweg zijn het twee grote verschillen.  Maar goed zo heeft ieder gebied zijn voor en nadelen wat ook de diversiteit aan natuur verschilt van elkaar.  Het bezoek aan dit mooie gebied bracht ons naar diverse locaties van wat Steenuiltjes die we graag op de foto wilde zetten. Bij ons eigen gebied zijn de Steenuiltjes niet zoveel te vinden zoals hier wat de kansen op ze te zien en te fotograferen veel beter waren. Bij onze eerste locatie aangekomen zagen we al gelijk een Steenuiltje zitten in een fruitboom. Helaas door wandelaars verplaatste die zich naar een andere fruitboom waardoor die niet meer zo vrij zat om er perfecte plaatjes van te maken.  Gelukkig voor ons konden we hem nog goed zien en konden we hem als nog fotograferen tussen de takjes door terwijl die ons in de gaten hielt. Ook al zaten er takjes voor gaf dit wel zijn echte omgeving weer , wij houden niet van frontale plaatjes maar van foto's met achtergrond waar vogels en dieren in hun eigen habitat weer gegeven worden.


Ondanks het vele verkeer stoorde het Steenuiltje zich er niet aan, hij liet zich mooi bewonderen en vast leggen op foto. Na redelijk wat foto's gemaakt te hebben zijn we gaan kijken bij een andere locatie waar ze ook te vinden zijn. Bij de andere locatie aangekomen te zijn zagen we dat er activiteit was in de tuin door mensen wat onze kans op een uiltje te zien vervlogen was. Helaas volgende keer beter, het kan niet altijd dubbel prijs hebben.  We hebben toch al mooie plaatjes gemaakt van een uiltje en was onze middag al geslaagd.  De polders van Delfland zijn ook polders waar je nog een mooie vogel kan zien. Deze grote en mooie vogel zie je in aardige aantallen in deze polders, en wordt vaak gebruikt als symbol voor geboortes van kinderen. Je ziet ze geregeld heel dichtbij foerageren in een grasland en kan je daar mooie foto's van maken. Vele van deze schitterende vogels zijn niet schuw . Door het stukje polder waar we waren zagen we er een aantal rond lopen waar we natuurlijk een aantal foto's van hebben gemaakt. In de Voorne regio komen ze af en toe wel voor maar die kan je op een hand tellen, maar hier in deze polder kom je soms handen te kort om ze te tellen . Gelukkig gaat het heel goed met de Ooievaar in ons landje, en hopelijk blijft dat ook zo in de toekomst.


Na vele plaatjes van het Steenuiltje en Ooievaars te hebben gemaakt besloten ons middagje Delfland af te sluiten en naar huis te gaan. Een mooi resultaat met soorten en foto's en daarnaast lekker weertje wat de dag compleet maakte , we hebben weer heerlijk genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten