Blauwstaart

Blauwstaart

donderdag 10 mei 2018

CALANGUES EN SAINTE VICTOIRE

Vandaag stond op ons programma , de Calangues bij het plaatsje Cassis en de schitterende route de crete met de geweldige ver gezichten naar zee en de omgeving en natuurlijk de steile rode kliffen. De Calangues een super mooi natuur gebied met zijn vele inhammen met helder licht blauw water.
 Bij de kliffen van Cassis en de Crete konden we heerlijk genieten van de uitzichten. De route de crete liep overal langs de kliffen , je kon na diverse bochten opnieuw bij een uitzicht punt gaan kijken. Iedere keer stapte we uit om te gaan kijken, en iedere keer weer was het uitzicht geweldig en anders . Wat een schitterende omgeving waar je geen genoeg van kan krijgen. Beide keken we uit naar vogels, de enige die we zagen waren Geelpootmeeuwen die ver op zee vlogen. Wel deed een mooie vlinder zich voor , het Westelijk Marmerwitje ging er mooi voor zitten om leuk gefotografeerd te worden.
Mooi uitzicht op de Calangues.
Lichtbaken voor de kust bij Cassis.
Het vogeleiland Ile Riou.
                            Stukje Cassis.
Rode Spoorbloem met achter Ile Riou.
Stukje van de bekende Kliffen.
Westelijk Marmerwitje
Westelijk Marmerwitje

Na van al deze schitterende momenten te hebben genoten , zijn we naar onze volgende locatie gaan rijden. We hadden besloten om de Montagne Sainte Victoire te bezoeken, deze schitterende bergketen staat bekend om zijn gave uiterlijk en mooie omgeving. Ook heeft deze berg een heilige betekenis, er staat onder andere een 17 meter hoog kruis op de top. Bij aankomst zag het er indrukwekkend uit , wat een gave berg. Wij waren niet de enige die voor de berg kwamen , parkeerplaatsen vol met auto's en mensen die voor het zelfde kwamen. Gelukkig iets verder op voorbij de drukte vonden we een heerlijk rustig plekje waar we lekker konden gaan relaxen en genieten van al het moois. We hebben nog geneens de auto neer gezet en we zagen de eerste gave rover al vliegen,  een mooie Vale Gier vloog voor de bergwand langs. Ver weg maar mooi herkenbaar. Deze locatie staat ook bekend om zijn Steenarenden en andere rovers. We namen plaats op de grond en stalde onze picknick uit, heerlijk kijkend naar de berg. Ook de vlinders waren volop aanwezig , overal waar je keek zag je ze vliegen. Cleopatra's , Blauwtjes, Parelmoervlinders ze waren aanwezig. In de verte boven de bergkam zagen we een zeer grote rover vliegen die we uit eindelijk konden bestempelen als een Steenarend. Helaas vloog deze vogel te ver weg en was moeilijk om er een foto van te maken. Na diverse minuten vloog die weer over de bergkam heen uit beeld. Jammer maar zo gaat het wel eens, je krijg ze niet op een dienblad.  Na wat verdere snuffel werk zagen we nog wat Raven vliegen en hoorde we diverse soorten grasmussen. Plots zei Esmee ik heb een mooie spin gezien,dat was niks voor haar om dat zo te zeggen. Maar het was, zij had een zeer gave Lentevuurspin gevonden. Wat een gaaf beesie is dit, het betreft een zeldzame spinnensoort waar zij tegenaan is gelopen. Na wat foto's genomen te hebben van dit mini beesie hebben hem lekker verder zijn gaan laten gaan.  We besloten het voorgezien te houden en richting het huis terug te gaan. Opnieuw hebben we zoveel moois gezien. Twee schitterende locaties , met zoveel moois en diversiteit.
Sainte Victoire.
Rode rotsen van de omgeving Sainte Victoire.
Veldparelmoervlinder.
Veldparelmoervlinder.
Lentevuurspin.
Lentevuurspin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten