Blauwstaart

Blauwstaart

zondag 30 april 2017

DAG 2, VAKANTIE Z-FR , ORGON, GLANUM, SAINT REMY EN MASSIF DES ALPILLES.


Na gisteren eind middag aangekomen te zijn op onze schitterende locatie, begon vandaag onze eerste volle dag in het heerlijke zuiden. De zeer goede nacht rust heeft ons veel goed gedaan en stonden al weer vroeg op om onze ochtend wandeling met de hond te doen. Het weer was nu wel bewolkt en wat vochtig maar dat mag de pret niet drukken. We besloten het zelfde bergpad te nemen als gisteren middag. Voordat wij gingen lopen konden we het gezang al horen van onze vaste gast de Blauwe Rotslijster die heerlijk zat te zingen op zijn vaste rots punt. Ook andere soorten zoals de Kuifmezen , Sijsjes, Kleine Zwartkop, en de Provençaalse Grasmus lieten zich goed horen.  Bij het beklimmen van het pad zagen en hoorde we ook de eerste gorzen soorten zoals de Grijze gors en de Cirlgors , ook Nachtegalen waren duidelijk aanwezig . Wat een genot om zo al verwelkomt te worden bij de eerste meters op het bergpad. Kijkend in het dal zagen we een grote zwerm van Rotszwaluwen en Alpengierzwaluwen die zich vol aten van de laag vliegende mugjes en vliegjes.  Overal waar je keek zag je allemaal bloemen  en vogels, helaas door het bewolkte weer waren er geen vliegende vlinders.
Bij de locatie aangekomen te zijn waar we gisteren de Blauwe Rotslijster gezien hadden , hoorde we al zijn gezang en zagen hem al zitten op zijn rots. Wat een schitterende vogel, na wat genoten te hebben zijn we door gelopen via een zij pad en konden we genieten van een heerlijk uitzicht over het gebied.
uitzicht op de Notre dame de Beauregard.

Elke natuurliefhebber komt hier tot rust en kan zijn lol op aan de vele soorten flora en fauna.

Ondanks dat het nu bewolkt was waren de vogels volop te horen en zagen we ook de eerste vlinders die in rust aan de planten hingen. Zo waren er vele Geeloranje tipjes te vinden die graag op de foto wilde. Vergeleken met onze eigen Oranjetipje is deze iets mooier van kleur maar zodra er warmte is net zo actief. Gelukkig bleven ze nu er goed voor zitten.
Vier Geeloranje tipjes in rust.
Close up van een Geeloranje tipje.

Kwa bloemen en planten was het hier ook een walhalla , overal waar je keek zag je wel wat moois. Zoveel aparte bloemen en planten die deze omgeving sieren. Naar mate de maand mei voorloopt komen er steeds meer kleuren en geuren. Je kom gewoon tijd te kort hier om alles te zien en te proeven.
Mooie gele kaars met achtergrond uitzicht.

Mooie paarse Kuifhyacintjes.

Na al dit moois in de ochtend zijn we weer terug gelopen naar onze staan plek om te gaan ontbijten en klaar te maken voor onze trip naar Saint Remy de Provence.  Bij onze staan plek nog een mooie Rotsvlinder die ontwaakt was en wat nectar ging opzoeken.  Na het ontbijten zijn we met zijn 4tjes in de auto gestapt en richting Saint Remy  gereden. Onderweg kwamen wij onze eerste gave Scharrelaar tegen die bij fruitgaard op een paal zat. We stopte eventjes om hem goed te kunnen bekijken, wat een gaaf beesie , de laatste keer dat ik er eentje zag was bij ons in de polder.  Deze locatie hebben we gelijk genoteerd om er nog een keertje langs te komen. Bij Saint Remy aangekomen te zijn was het weer er niet beter op geworden en hier was het vrij stil en de winkels waren niet allemaal open. We besloten maar door te gaan naar de site Archeologique  de Glanum om daar te gaan kijken . Ook oudheden en cultuur staan op onze lijstje om te bezichtigen. Hier was het wel druk en open maar helaas mocht onze hond (Peach) er niet in. Helaas want het zag er echt mooi uit, wel konden we een aantal oudheden zien en fotograferen die aan de buiten rand lagen zodat we toch wel wat gezien hadden.


Niet alleen oudheden maar vele planten soorten zagen we hier waaronder veel orchideeën , helaas waren deze uit gebloeid. Wel wat andere soorten die er mooi uitzagen .

Sterklaver.

Vanuit hier zijn we naar de Massif des Alpilles gegaan gezien dat we daar toch in de buurt waren. Het weer was nog steeds bewolkt en winderig maar dat maakte niet uit. We genoten al volop van de gehele omgeving. Bij een parkeerplaatsje aangekomen te zijn , dachten we hier naar de Massif te kunnen lopen. Halverwege de berg opgelopen te zijn via een geiten pad kwamen we er achter dat dit niet de goede locatie was en zijn terug gelopen naar beneden . Het was een bizare beklimming door de struiken en rotsen. Een maal bij de auto gekomen te zijn vertrokken we naar de juiste plek voor de Massif. Dit zag er veel beter uit en was de goede plek om de berg te beklimmen.  De wandeling is niet voor mensen met lage energie level. Deze beklimming ging echt hard omhoog en onze kuiten werden op de proef gesteld.  Na meer als 40 minuten gelopen te hebben kwamen we boven aan de Massif des Alpilles.  Hier waaide het behoorlijk hard en was het best frisjes.  Deze locatie stond ook wel bekend om zijn Arenden en Aasgieren die hier regelmatig voorbij komen vliegen.  Het uitzicht was echt geweldig , je kon zover kijken in de omgeving. Wat een super uitzicht was dit.  In de verte zagen we de eerste Arend vliegen , een Dwergarend . Helaas te ver weg maar de eerste arend was binnen. Ook diverse Alpenkraaien waren in de verte aanwezig maar deze kwamen niet dicht bij .
Een geweldig uitzicht met heel in de verte paar zwarte stipjes wat Alpen kraaien zijn.

Op een moment zagen we een grote vogel aan komen . Yes, een Havikarend ,een van de Havikarenden die hier broeden vloog hard voorbij en helaas hadden we alleen wat schimme plaatjes . Weer een arend soort binnen, nu nog proberen wat betere foto's te maken.  Na wat gegeten en gedronken te hebben wilde we naar beneden gaan lopen toen we weer een havikarend zagen vliegen dit maal met een prooi. Deze vloog naar een bergkam en verdween in het niets. Na 5 minuten lopen zagen we opeens diverse vogels vliegen aan de andere zijde van de kloof.  Dit maal zagen we twee Havikarenden vliegen die lastig gevallen werden door wat Alpenkraaien. Een van de Havikarenden vloog naar ons toe . Gauw stelde we ons op om hier foto's van te maken en ja hoor deze vogel kwam op ons af vliegen. Helaas boog die net voor ons af en ging op ruim 100 meter voor ons hangen in de wind. Wat een gaaf beest is dit,  al gauw klikte we er op los . Zo konden we vele foto's van hem maken voordat het weer achter de rotsen verdween. Door het slechte bewolkte weer was het niet gemakkelijk om hier plaatjes van te maken.  Maar gelukkig hebben we hem super mooi gezien en toch weten er duidelijke mooie plaatjes van te maken.
Havikarend.
Havikarend.
Havikarend.

Met deze schitterende vogelsoort was onze dag meer als compleet, wat een extra bonus was dit. Twee Havikarenden gezien en zelfs eentje op de foto weten te zetten en dat met veel wind en zeer bewolkt weer.  Onze dag kon niet meer stuk, ook extra soorten zoals een Raaf en Provençaalse Grasmussen waren heerlijke kersen op de al zeer grote taart.  Een maal beneden gekomen waren onze benen en kuiten op van deze berg beklimming . We besloten naar onze camping te rijden om daar een heerlijk koud biertje te drinken op onze geweldige eerste volle dag in de Alpilles. Wat een soorten van vogels en overige flora en fauna en natuurlijk de geweldige omgeving en met zijn vele gave uitzichten . Een super gaaf dagje eindigde nog met het uitzicht op de camping op de vele voorbij vliegende Rotszwaluwen en Alpengierzwaluwen. Zo wil je iedere dag wel eindigen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten