Blauwstaart

Blauwstaart

donderdag 4 mei 2017

DAG6, VAKANTIE, Z-FR, ORGON,EYGUIERES, AUREILLE.


Met het begin van deze mooie dag, zouden we lekker rustig opstarten gezien dat het gisteren een drukke en lange dag was geweest. We werden al gewekt door diverse heerlijke vogelsoorten die rond de camping aan het zingen waren waaronder de Blauwe Rotslijster, Kuifmezen, Sijsjes en Europese Kanaries. Na wat gegeten te hebben gingen we even met de hond een wandelingetje maken net buiten de camping. Door troffen we een mooie Bonte Vliegenvanger aan en hoorde we een gave soort roepen aan de bergzijde van de camping. Een Grijskopspecht zat heerlijk te roepen, voor ons was deze soort weer een extraatje wat we op ons lijstje konden zetten.  Helaas zagen we hem niet maar hij was zeer goed te horen. Na wat gestruind te hebben liepen we terug naar de caravan. Na het middag uur besloten we in de omgeving wat rond te rijden en te kijken op een paar plekjes. We reden vanaf de camping richting Eyguieres waar we langs de groeve van Senas kwamen. Op die weg hadden we al eerder de Roodpootvalk gezien en waren benieuwd of die er nog zou zitten. Bij het aanrijden van die locatie zagen we geen Roodpootvalk maar wel een andere knaller van een vogel zitten op een draad. Een schitterende Scharrelaar liet zich geweldig mooi zien. Helaas vloog die van de draad en ging naar de druiven ranken om daar te zitten. Ik besloot de auto te draaien en terug te rijden.  Opnieuw een poging te proberen om hem te fotograferen, dit maal bleef die schitterend zitten. Met een mooie achtergrond van druiven ranken was dit een mooie setting.
 Scharrelaar.

 Scharrelaar.

Scharrelaar.

Na vele gave foto's gemaakt te hebben zijn we toch door gereden naar de volgende locatie. De weg was ook niet de perfecte locatie om lang stil te staan door de vele racende fransen. Maar dit moment was zo mooi,  zo'n vogel zien is al gaaf maar om zulke foto's te maken en hem zo mooi dicht te bewonderen is helemaal top. Onze weg vervolgend zagen we net voorbij Eyguieres nog twee Grijze gorzen en nog een Scharrelaar. Op de locatie aangekomen te zijn bij Aureille gingen we opzoek naar wat vlinders en natuurlijk vogels. Voor vlinders hoefde we niet lang te zoeken en zagen de eerste tig Westelijke Dambordjes al vliegen.
Westelijk dambordje.

Westelijk dambordje.

Maar ook zagen we de eerste Blauwtjes en andere Witjes. Ook de een overvliegende Roodkopklauwier  konden we beschrijven. Iets verder op zagen en hoorde we nog een mooie Ortolaan en zagen twee Boomleeuweriken.  Maar voor de rest was het hier vrij stilletjes.



 Toch is het hier best een mooi stuk waar je wat verder in de maand denk ik best veel soorten vlinders kan waarnemen. Wij besloten door te gaan naar een andere locatie , deze lag bij een klein vliegveldje vlak bij Eyguieres. Hier werden regelmatig Kleine Trappen, Grielen, Diverse soorten Leeuweriken ,Tapuiten en Grauwe Gorzen gezien.  Het was ondertussen al aardig warm geworden en er was al veel warmte trilling. Bij het vliegveldje aangekomen te zijn zagen we al een mooie Zwarte Wouw vliegen. Helaas konden we geen Kleine Trappen en Grielen vinden maar wel een Gave Kuifleeuwerik, Twee Tapuiten en een mooie Grauwe Gors.
Kuifleeuwerik.

Grauwe Gors.

Naar hier rond gekeken te hebben besloten we terug richting de camping te rijden. Op de weg waar we eerder de Scharrelaar zagen zitten bij de druiven ranken ,zaten er nu twee. Maar omdat we al mooie foto's hadden zijn we door gereden. Bij de groeve stopte we nog eventjes om bij de Bijeneters te kijken, deze zaten niet in de groeve maar vlogen aan de andere zijde tegen de bergwand over de lage begroeiing. Dit was niet te fotograferen en we gingen maar door naar de camping. Op de camping aangekomen besloot ik nog eventjes wat rond te lopen voor wat vlinders en ander spul. Zo kwam ik aardig wat moois tegen wat wel op de foto wilde.
Vlinderhaft.








Na al dit moois weer gezien te hebben , ben ik ook lekker terug gegaan om wat te ontspannen en te genieten van een heerlijk biertje en wat lekkers hapjes. Zo hadden wij toch een wat rustiger dagje gedaan met toch heel veel moois . Opnieuw een schitterende dag hier in Orgon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten