Blauwstaart

Blauwstaart

zaterdag 14 juli 2018

AL HET NATUUR SCHOON VAN CAMPING BUNTSPECHT


Onze zomer vakantie stond dit jaar geplant in het oosten van Duitsland in de omgeving van Berlijn.
Heerlijk een volle week op pad in het prachtige gebied van Havelland. Met zijn viertjes met twee tentjes op een mooie natuur camping genaamd Buntspecht( www.campingpark-buntspecht.de ), heel passend voor ons vogelaars. De camping is mooi gelegen in de bossen en aan het meer de Ferchesar See. Deze locatie hebben we gekozen vanwege de omliggende natuurgebieden en natuurlijk de stad Berlijn waar we ook een dag wilde gaan vertoeven. De tijd van onze vakantie is de tempratuur rond de 28 graden, we hadden wel een buitje verwacht maar die bleven uit. Al geruime tijd is het kurk droog in Europa en ook hier hadden ze een lange droge periode wat ook duidelijk te zien was. Met deze warmte konden we ook lekker zwemmen in het natuur meer, waar je tijdens het zwemmen regelmatig de Visarenden, Rode en Zwarte Wouwen ziet overvliegen. Ook diverse malen kwam de vliegende deur de Zeearend ook overvliegen, wel gaaf als je in het water ligt en je ziet deze soorten boven je hoofd cirkelen. In en rond de camping was er aan vogels wel veel te zien en te horen. Elke ochtend hoorde we diverse spechten roffelen en roepen waar onder de Kleine Bonte Specht, Middelste Bonte Specht, Groene Specht , Zwarte Specht en de Grote Bonte Specht die bijna elke ochtend boven onze hoofd in de boom zat te roffelen. Ook Kuifmezen , Glanskopjes, Tuinfluiter, Taiga/Kortsnavelboomkruipers, Wielewalen, Bonte Kraaien, Raven, en een zeldzame gast de Sperwergrasmus zaten en hoorde we bij het wakker worden in onze tent. Wat een genot om zo wakker te worden en je dag te beginnen.Na onze ochtend tripjes de gehele week namen we het ervan in de middag om heerlijk de verkoeling op te zoeken in het schitterende meer. Ook al lagen we bij het meer te zonnen en te zwemmen , mijn camera was nooit ver weg om iets te fotograferen. Maar ook net aan de buiten zijde van de camping tijdens onze wandelingen zagen we hele gave soorten zoals Geelgorzen ,Grauwe Klauwieren en we zagen en vonden ook Reeen en sporen van een Boommarter. Echt een walhalla voor de natuurliefhebber.
Kuifmees.
Kuifmees.
Glanskop.
Visarend met gevangen vis.
Visarend met vis.
Visarend.
Zeearend adult.
Rode Wouw.
Rode Wouw.
Geelgors.
Grauwe Klauwier juveniel.
Grauwe Klauwier mannetje.
Bonte Kraai juveniel.
Bonte Kraai adult.
Bonte Kraai adult.
Tuinfluiter.


Niet alleen vogels kwamen in beeld om te fotograferen maar ook diverse andere beestjes waaronder vlinders, libellen , hommels en zelfs slangen. Een grote diversiteit aan soorten maakte het extra aantrekkelijk om lekker te struinen langs de water en struik randen. Iedere keer weer kwamen we leuke en zeldzame soorten tegen die met regelmaat op de foto wilde. Soorten zoals Weidebeekjuffer, Oeverlibellen, Smaragdlibellen , Rode Koekoekshommel, Groot Koolwitje, Kleine Parelmoervlinder, Koevinkje , Kommavlinder, Kleine Vuurvlinder , Eikenpage en het Geelsprietdikkopje vonden we daar. Maar de echte knallers waren de super gave vlinder soort de Rouwmantel en een mooie Ringslang die zich heel gaaf lieten bewonderen.
Groot Koolwitje.
Kommavlinder.
Kommavlinder.
Kleine Vuurvlinder.
Geelsprietdikkopje.
Eikenpage.
Parende Juffers.
Gewone Oeverlibel vrouwtje.
Smaragdlibel man.
Rode Koekoekshommel met Tuinhommel.
Rouwmantel.
Rouwmantel.
Rouwmantel.
Rouwmantel.
Ringslang juveniel.
Ringslang.
Ringslang.

Met al deze soorten en vele foto's van en rond de camping was het een place to be voor ons natuurliefhebbers. Heerlijk genieten van al het moois. Wij kunnen iedere natuurliefhebber of vogelaar deze locatie en camping aanraden zeer vriendelijk mensen , personeel en goede voorzieningen en natuurlijk de geweldige omgeving en natuur. Onze vakantie was een top week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten