Blauwstaart

Blauwstaart

maandag 24 september 2018

KLEINE ZILVERREIGER TE OOSTVOORNES MEER.



Met een bezoekje vandaag aan de Maasvlakte en het Oostvoornes meer hebben we toch wat leuke soorten gezien en weten te fotograferen. De harde wind en windrichting waren goed voor wat leuke zeetrek maar verder dan een paar Kleine Jagers, Roodkeelduikers, Zwarte Zee Eenden , Rotganzen een Middelste Jager en een onbekende Pijlstormvogel kwamen we niet. De Pijlstormvogel zou een goede kandidaat zijn voor Grauwe Pijlstormvogel maar te weinig details om zeker te zijn. De vogels die we zagen zaten te ver weg voor een duidelijke foto, maar door de kijker konden we ze goed zien. Ook een gave regenboog op zee tussen de aankomende buien was schitterend om te zien en wel een foto waard.
Regenboog op zee ter hoogte van de gele boei.

Vanuit hier zijn we via de Slufter naar het Oostvoornes meer gereden. Daar is altijd wel wat te zien kwa vogels. Daar aangekomen zagen we een paar leuke soorten waaronder een aantal Kleine Zilverreigers die vlak langs de waterrand liepen te foerageren. Bij het Oostvoornes meer kan je lekker vanuit je auto vogelen en fotograferen. Zo konden we strategisch gaan staan in het pad van de aankomende Kleine Zilverreiger. Het enige nadeel was dat die aan de verkeerde kant liep door de middag zon wat een beetje tegenlicht effect gaf. Maar soms is het tegenlicht ook een mooi iets om mee te fotograferen. Beetje bij beetje kwam de Kleine Zillie dichter bij en konden hem zo mooi vast leggen.
Kleine Zilverreiger met een snack.
Kleine Zilverreiger met het opgooien van zijn lekkere hapje.
Plons,
Hebbes.

Steeds weer had de Kleine Zilverreiger wat lekkers te pakken. Op sommige momenten liep die op een paar meter naast de auto zonder zich te storen aan ons en iedere keer waren we klaar om leuke plaatjes te schieten van zijn foerageer gedrag. Het Oostvoornes meer is altijd wel een locatie waar je mooie foto's kan nemen van een grote hoeveelheid soorten vogels die langs de waterranden lopen te scharrelen of in de struiken zitten. Na vele foto's genomen te hebben was het tijd om terug te gaan rijden naar huis. Maar voor dat we nog weg reden zagen we nog een grote groep met Knobbelzwanen met daar tussen een mooie Zwarte Zwaan. Toch leuk om zo iets te zien. Ons dagje was weer compleet en gevuld met mooie soorten en momenten.
Kleine Zilverreiger .
Kleine Zilverreiger is geringd met licht blauw.




Knobbelzwanen met een Zwarte Zwaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten