Blauwstaart

Blauwstaart

zaterdag 15 april 2017

HEERLIJK DAGJE VOORNE


Deze morgen was het vroeg op staan om er een mooi vogel dagje op Voorne van te maken. Samen met goede vriend Clements hadden we diverse locatie op Voorne die we wilde bezoeken om wat soorten bij te gaan schrijven. Aller eerst was het gebied de strypse wetering bij Rockanje aan de beurt, daar werd afgelopen week een zeldzame Steltkluut waargenomen. Afgelopen jaar hadden ze daar al gebroed en nu bleek er weer eentje te zitten. Hopen dat dit jaar weer succes vol gebroed gaat worden in dat mooie gebied. Het zijn schitterende vogels , zwart wit gekleurd met roze lange dunne stelten, echt een plaatje om te zien. Daar aangekomen duurde het niet lang voordat we de soort gevonden hadden. Helaas zat die te ver weg , dus zijn we naar de andere zijde gereden om de vogel beter te kunnen zien. Vanaf hier zagen we hem veel beter en konden we er wat plaatjes van maken.
 
 
 
     
     Steltkluut.

Na dat we deze schoonheid mooi bewonderd te hebben zijn we door gereden naar slag baardmannetje bij het oostvoornes meer waar we een mooie Geoorde fuut zagen ,ook de Cetti's zanger liet zich hard horen. Vanuit hier zijn we naar de maasvlakte gereden om te kijken of we daar wat leuke soorten tegen kwamen.  Hier bleef het bij een Zwarte roodstaart en wat Witte kwikstaarten en een mooie Slechtvalk vrouw.  Toch zijn we weer terug gegaan naar de westplaat daar is altijd wel wat te zien. Daar aangekomen zagen en hoorde we diverse Braamsluipers en Grasmussen.  Opzoek naar een Beflijster bij het geuzenbos kwamen we diverse Zwartkopjes , Cetti's zangers , Fitissen en Tjiftjaffen tegen, helaas geen Beflijster.  Vanuit hier reden we terug richting Spijkenisse om eventjes langs de Beerenplaat te gaan. Bij de Beerenplaat zagen we een mooie Gekraagde roodstaart man en hoorde we een Grasmus. Bij het vertellen van dat we nog geen Koekoek gehoord hadden deed Clements een perfecte Koekoek na. En echt te gek voor worden we kregen antwoord van een Koekoek. Zo bizar zelfs dat die rond om ons heen kwam vliegen om te kijken wie zijn concurrent was. Hier bij konden we wat tegenlicht plaatjes maken. Dit was niet de enige Koekoek die er was, want we hoorde er nog eentje. Wat bizar zo hoor je niks en zo in eens twee.

 Bij deze gave waarneming besloten we naar huis te gaan. Het was een heerlijk ochtendje vogelen.  s avonds had ik een verjaardag van Andre in Oostvoorne. Het was zeer gezellig , en hadden leuke gespreken over alles en nog wat en natuurlijk over vogels gezien dat we daar met meerdere voornese vogelaars zaten. Het gesprek ging al vrij snel over de zeldzame Hop die vandaag bij het qwater was gezien. Ook al vierde Andre zijn verjaardag hij zou naar de Hop gaan. Dus met zijn alle naar de Hop. Gelukkig werd die nog steeds gezien en daar aangekomen zat die mooi op het pad.  Bijna over al waar ik naar toe ga neem ik mijn fototoestel mee , ook deze avond had ik hem bij me. Je weet nooit wat je tegen kom, zo zie je maar nu kwam het dus ook zeer goed uit dat ik hem bij me had.  Wat een genot om hem te zien scharrelen over het pad.
                       
                                                                 
Wat zijn het toch schitterende vogels, die kleuren het gedrag maken hem echt een plaatje. Op een moment door een voorbijganger vloog die in een boom . Daar kon ik hem ook met het laatste zonnetje leuk op de plaat zetten.

 
                             
      Wat een geweldige afsluiting van deze dag was dit. Dit maak je niet gauw mee. Na een tijdje van deze schitterende vogel genoten te hebben besloten het voor gezien te houden en weer terug naar Andres zijn huis te gaan om nog een sapje te drinken. Een dag kan niet beter eindigen als dit.                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten