Blauwstaart

Blauwstaart

maandag 17 april 2017

DAGJE OMGEVING AUSTERLITZ


Opnieuw was het vandaag heel vroeg opstaan om er een mooi vogeldagje van te maken.  Samen met Annemieke en Clements besloten we de tweede paasdag lekker te gaan vogelen in de omgeving van Austerlitz. Clements had al wat diverse leuke dingen op gespoort om daar een kijkje te gaan nemen of we die soorten konden vinden. Het zag er onderweg niet echt lekker uit door de regen die naar beneden kwam maar ze hadden best redelijk weer opgegeven voor de rest van de dag.  Naar mate we steeds dichter bij kwamen werd de regen gelukkig minder. Op locatie aangekomen te zijn konden we de heerlijk boslucht proeven, echt zo geweldig daar word je echt vrolijk van. Onze missie de Zwarte specht,  kijken of we die konden vinden en fotograferen. Na wat struin werk door de heerlijke bosgedeeltes hoorde en zagen we al de eerste soorten zoals Glanskopjes, Zwarte mees en Grote lijster. Ook liet een Kleine bonte specht zich horen met zijn geroffel, en uit eindelijk hoorde wij de eerste geluiden van een Zwarte specht. Maar na veel zoek werk troffen we geen zichtbare Zwarte specht aan. Wel kwamen we diverse Appelvinken tegen, maar tot nu toe was er geen van alle fotomodel. Wel kwamen we een mooie kabouterboom tegen , je gaat bijna echt geloven dat ze bestaan :)
Met wat verdere speur werk in een andere bosstukje kwamen we de verrassing van de dag tegen. Met het moment dat we hem zagen zeiden we tegelijk Bosuil. Best grappig dat we met zijn drietjes tegelijker tijd hem zagen en het riepen. Ondanks dat er heel veel takjes voor zaten konden we hem toch mooi zien in de nog kale beuken. Het was wel een manier vinden om hem zo mooi mogelijk te zien fotograferen maar daar zijn we best in geslaagd ondanks dat we hem op aardige afstand met hebben gelaten . Zo konden hem mooi zien en hij onder vond geen verstoring van ons. Wat een bonus is dit, dit maak je niet gauw mee dat je zo een gave Bosuil tegen kom.


Na diverse foto's genomen te hebben zijn we verder gaan zoeken naar onze specht.  Helaas kwamen wij er geen tegen, wel een andere verrassing namelijk twee mooie Bonte vliegenvangers. Dit koppeltje had hun plekje al weer gevonden alleen waren best wel schuw en besloten hun met rust te laten. Op de weg naar de auto nog een paar Sijsjes gehoord en bij de auto aangekomen zagen we een groepje Kruisbekken overkomen. Vanuit deze locatie zijn we naar Leersum breeveen gegaan. Daar zijn we opzoek gegaan naar wat andere soorten. Na wat speur werk vonden al gauw de eerste soorten zoals Boomleeuwerik, Boompieper ,Geelgorzen , Roodborsttapuiten en twee Raven . Met een klein rondje gelopen te hebben kwamen ook wat Glanskopjes tegen .
Glanskopje.

Geelgors man en vrouw.

Boompieper.

Ook wat diverse Zwaluwen zoals Boertjes en een Huiszwaluw vlogen over de heide veldjes. Wat een mooi gebied is dit, toch maar een keertje terug komen als er libellen zijn. Ons dagje zat erop , en besloten huis waards te gaan. Met een aardig lijstje met gave soorten en een knaller als bonus zijn we met zijn drietjes super happy. Een heerlijke gezellige tweede paasdag in Utrechtse provincie .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten