Blauwstaart

Blauwstaart

dinsdag 8 mei 2018

OCHTENDJE CAMARGUE



Ook dit jaar tijdens ons verblijf in de Alpilles hadden we het schitterende gebied de Camargue op het lijstje staan. Nu zaten we er nog iets dichter bij dan afgelopen jaar, het was nu ongeveer een 30 minuten rijden. Afgelopen jaar was het toch achteraf veel te warm om daar de gehele dag rond te rijden, dus hadden we nu besloten om er een ochtendje van te maken. Het weer zag er wederom goed uit en we vertrokken ook zeer vroeg om daar zoveel mogelijk tijd in de koele ochtend door te brengen. Met eerste ochtend gloren waren kwamen we aanrijden in het gebied. De eerste vogels lieten zich al zien en horen. Overal zagen we Boerenzwaluwen bezig met hun nestbouw door modder er voor te verzamelen bij dicht vochtige klei, zand stukjes. Ook de eerste Koereigers en Bijeneters waren al te zien. Bij een gemaaid graanveldje zagen we een Vos struinen door het veld opzoek naar lekkere hapjes.
Een Vos opzoek naar lekkere hapjes in het veld.


Terwijl wij naar de Vos zitten te kijken zien we ook diverse Grauwe Gorzen en Graszangers die uitbundig zitten te zingen. Op soms een paar meter naast de auto kunnen we ze al bewonderen.
Na van alle foto's gemaakt te hebben zijn we verder gereden.
Graszanger.
Graszanger.


Na nog geen paar honderd meter gereden te hebben zagen we weer iets gaafs lopen in een grasveldje.
Voor deze vogel zijn we al eerder opzoek geweest, en hem we hem toen ook gevonden. Toen zaten ze ver weg maar nu zat deze gave soort heel dicht bij. De Griel liep lekker te scharrelen door het gras, tegelijk hoorde we een Grielen roep van de andere zijde van de weg vandaan komen maar deze konden we niet vinden. Heerlijk genieten van zo'n gave vogelsoort. We namen uitgebreid de tijd om deze op de foto te krijgen.
Griel.
Griel.


Na deze geweldige vogel gefotografeerd te hebben hoefde we niet lang door te rijden voordat we de volgende soort zagen zitten. Net als afgelopen jaar zagen we hem op een paaltje zitten, deze Iberische kwikstaart is een ondersoort van de Gele kwikstaart. Maar ondersoort of niet het blijven mooie vogels.
Iberische Kwikstaart.


Iets verder op begon een moeras gedeelte waar een paar vogelaars al stonden te fotograferen. Met wat gebrekkig frans begrepen we dat ze Purperreigers hadden gefotografeerd. We parkeerde de auto iets verder en gingen zelf opzoek. Al gauw zagen we er diverse vliegen. Ook diverse Grote Karekieten en Kleine Karekieten waren druk aan het zingen. Ook vele Witwangsterns, Zwarte Ibissen, Zilverreigers, een Hop en een overvliegende Kwak waren van de partij.
Kwak.
Grote Karekiet.


Na al dit moois besloten we verder te gaan rijden gezien dat het ook steeds warmer werd. Op een andere stuk kwamen we onderweg nog wat Bijeneters tegen met ook al gave bijvangst een Beverrat die zich lekker zat te poetsen. Beverratten zijn hier een plaag en je ziet ze bijna overal waar water is. Voor ons is het wel gaaf om ze te zien , maar eigenlijk is deze knager zeer schadelijk voor het gebied.
Bijeneter.
Beverrat.


Op nog geen 10 meter verder zat een Kuifleeuwerik lekker te zingen , maar uit uitzicht werd bemoeilijkt door een hekwerk. Toch gelukkig nog een plaatje van weten te maken.
Kuifleeuwerik.


Vanuit hier zijn we naar onze laatste locatie punt gegaan. Op dit punt hadden we afgelopen heel veel mooie Vorkstaartplevieren gezien en gefotografeerd. Nu we weer hier waren wilde we toch nog maal proberen of we hier foto's van konden maken. Deze schitterende soort kom je niet dagelijks tegen. Bij de plek aangekomen zagen we ze al vliegen. Ze boeren waren bezig op hun akkers waar de Vorkstaartplevieren van profiteren. We namen plaats en konden al vrij snel de eerste gave foto's maken. Met ruim 21 getelde vogels en ruim een paar honderd foto's moesten we toch na ruim een half hier geweest te zijn terug naar ons huisje. Ook de warmte begon zeer hoog op te lopen wat ook niet goed is om foto's te maken. Opnieuw weer een succes volle Camargue dagje.
Vorkstaartplevier.
Vorkstaartplevieren.
Vorkstaartplevier.
Vorkstaartplevier.
Vorkstaartplevier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten